HOME | ZWEMLES ABC | SURVIVAL | BABY/PUPPYZWEMMEN | AQUASPORT | PRIJZEN | OPENINGSTIJDEN | CONTACT | VACATURE

Online aanmelden voor zwemmen


ABC zwemmen, regulier zwemles (vanaf 4 jaar).

Bij Sportschool Ebert werken we voor het A diploma met twee groepen, een beginners groep en een gevorderden groep. De beginners groep bestaat uit maxiaal zes kinderen en zwemmen een keer in de week. De gevorderden groep bestaat uit maximaal tien kinderen en zwemmen twee keer in de week. De lesduur is voor beide groepen 30 minuten.

zwemles heerenveen


Om te kijken of kinderen kunnen diplomazwemmen wordt er eerst oefen gezwommen. Wanneer de kinderen dit met goed gevolg afleggen mogen ze naar het echte diplomazwemmen.
Onze opleiding heeft een planmatige aanpak met individuele doorstroommogelijkheden naar het volgende niveau. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar kunnen. De duur van de totale zwemopleiding is moeilijk individueel aan te geven en is afhankelijk van een aantal zaken, zoals beginners niveau, aanvangsleeftijd en regelmaat.

ABC Zwemmen is op de volgende tijden:
Maandag: 14:30 tot 19:00 uur
Dinsdag: 15:00 tot 18:30 uur
Woensdag: 14:30 tot 19:00 uur
Donderdag: 14:30 tot 18:30 uur
Vrijdag: 12:30 tot 19:00 uur
Zaterdag: 08:30 tot 12:30 uur
Zondag: 09:00 tot 12:00 uur

Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich geheel vrij in het water voelt. Daarvoor leert het op verschillende manieren met water omgaan. Vaardigheden als het onderwater gaan, ademhaling, het drijven, het wenden en keren, het springen, het voortbewegen en het gekleed zwemmen worden uw kind op een speelse wijze vroegtijdig aangeleerd.
Diploma zwemmen

Als uw kind bovenstaande vaardigheden in onze waterdiepte beheerst kan het veilig en vrij in het water bewegen. Uw kind krijgt hierdoor een veilig gevoel zonder angst lekker van het zwemmen en het water te genieten.


Er zijn een heleboel factoren op te noemen die invloed kunnen hebben op het behalen van een diploma. De ontwikkeling van kinderen verloopt stapsgewijs. Het leren zwemmen is een intensieve bezigheid. Kinderen hebben wel eens momenten van angst waardoor ze een terugval hebben. Uw kind zal de diploma's het snelst halen als de opleiding zonder grote onderbrekingen verloopt. Uitgangspunt voor het gemiddelde kind om diploma A te halen is een lesduur van in totaal 48 klokuren. Voor diploma B staan nog eens 12 klokuren, en voor C nog 12 klokuren.

U kunt zelf vanuit het Sportcafé de zwemlessen van uw zoon/dochter volgen. Uiteraard kunt u bij de desbetreffende instructeur/-trice informeren naar de vorderingen van uw kind. 
Alleen voor het A Diploma is er een wachttijd van ongeveer 5 a 6 maanden.

diploma heerenveen

Op deze pagina kunt u links bovenaan uw kind online aanmelden voor zwemmen. (klik op het aanmeldformulier)


Gedragscode Zwembranche

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft het Nationaal Platform Zwembaden l NRZ samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche vastgesteld voor aanbieders van zwemlessen. In de gedragscode staat hoe medewerkers van een zwembad zich tegenover bezoekers moeten gedragen. Zij moeten respectvol met kinderen en ouders omgaan en mogen bijvoorbeeld niet ongevraagd foto’s maken, ook niet voor reclamedoelen. Fysiek contact is bij zwemonderwijs onvermijdelijk, maar het contact moet altijd functioneel zijn. Bekijk de Gedragscode Zwembranche.

Bescherming

Nationaal Platform Zwembaden I NRZ: ‘De gedragscode is een logische stap in de zorg voor de bezoekers van de zwembaden. Tegelijkertijd beschermt de code de zwembadmedewerkers. Je werkt met kinderen en je werkt in badkleding. Dat maakt zowel de klant als de medewerker kwetsbaar. De gedragcode is een richtlijn, geen wetboek van strafrecht met wettelijke strafbepalingen. Het gaat erom wat wel en niet gepast is, opdat bezoekers zich op hun gemak voelen. Het respecteren van privacy staat daarbij voorop.’

Het concept voor de gedragscode wordt op dit moment in het land besproken. In de toekomst moeten alle aanbieders van zwemles die werken met het Zwem-ABC, zich aan de gedragscode houden. Naast de gedragscode wordt een klachtenreglement en een onafhankelijke klachtencommissie ingericht, voor klachten op het gebied van sociale veiligheid.

Vertrouwenspunt Sport

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen met betrekking tot ongewenste omgangsvormen? Dan kun je anoniem terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF.

De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Het nummer is 0900 – 202 55 90 (gebruikelijke belkosten). Het Vertrouwenspunt Sport is ook via WhatsApp, per e-mail en via een websysteem bereikbaar. Wil je hierover meer weten? Kijk dan op de website van Vertrouwenspunt Sport.

 

 

 

diploma zwemmen heerenveen

 

 

 

 

 

 

 
diploma A heerenveen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zwemmen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 spetter

SPORTSCHOOL EBERT - JAN MANKESLAAN 35 - 8442 HL - HEERENVEEN - TELEFOON: 0513 610066